Klinkt mij dat U verplicht werd door uw gemeente om gebruik te maken van de diensten van één enkel private onderneming haar diensten.

Dit schendt verschillende EU regels inzake monopoliemisbruik en de medewerkers en politici van uw gemeente maakten meer dan een tiental strafbare inbreuken op verscheidene wetgevingen.

Ik kan alleen maar aanraden om bewijzen te verzamelen en deze mensen-in-functie aan te klagen voor letterlijk en gewoonweg discriminatie.

Want dit is discriminatie.

Bovendien lijkt het me nodig om te onderzoeken of deze mensen een financiële of andere reden (van eigen gewin) hebben om U het gebruik van Facebook (of wat dan ook) op te dringen. Want dat gewin leidt automatisch tot een versterking van uw claim van discriminatie. Bovendien opent dit voor uzelf de weg naar het eisen van een schadevergoeding.

Wat betreft de schadevergoeding gaat het om uw juridische schade. M.a.w. indien men U de toegang tot een openbare ruimte weigerde, zoals bv. dat men U de toegang tot het gemeentehuis (en/of haar openbare diensten) weigerde op basis van een Facebook-post (die jij niet had kunnen lezen omdat jij geen Facebook-account hebt of had), en men beweert dat U maar zo’n account had moeten hebben, dan kan jij aantonen dat jij aanzienlijke schade hebt gehad.

Want het hebben van zo’n account staat helemaal nergens in de wet. Dus de eis is helemaal onwettelijk. Zelfs niet eens gedefinieerd.

Bijvoorbeeld: had U een document nodig om te kunnen werken, en de gemeente heeft U weerhouden dat document via hun te bekomen (omdat om het even welke onrechtmatige locale regeling zij vonden dat U geen toegang had tot hun diensten – wat jij wel had en altijd hebt, ten alle tijden); dan heb jij voor de gehele verloren periode recht op een volledig inkomen betaald door de gemeente. Want zij kunnen helemaal niet onrechtmatig eisen dat jij dat soort locale regelingen hebt op te volgen. En al helemaal niet kunnen zij zo maar eventjes beslissen dat Facebook’s gebruiksovereenkomst (die hoogst bedenkelijk is) moet geaccepteerd worden om deel uit te maken van uw gemeente haar samenwonen.

Dat kan dus inderdaad in de honderdduizenden euro’s lopen.

[Reactie gewijzigd door freaxje op 19 november 2022 00:58]