Ik zeg niet dat het het beter maakt. Maar de connectie tussen Apple apparaten werkt voor mij gewoon goed. Bij windows had ik altijd het idee dat ik soms meer aan het omprutsen was dan dat ik daadwerkelijk werk gedaan kreeg. Ook de herinneringen app, opdrachten zijn voor mij op dit moment onmisbaar. Er zijn vast en zeker alternatieven voor windows, begrijp me niet verkeerd. Maar ik zit gebeiteld.

Ik vind het prettige dat de terminal (in mijn beleving) beter zit ingebakken in macOS dan in windows, de screen tiling, maar ook bijv raycast (is een spotlight functie maar gaat veel verder, je kunt er in googlen, programma’s openen, rekensommen maken etc) zijn allemaal applicaties die ik mis op windows.

Het zijn inderdaad de kleine dingen. Ik werk nu 4 jaar op een macbook en vind het dusdanig fijn dat ik er zelf niet over na denk om terug te gaan naar windows.

Ik werk in de ICT. Ik ben systeembeheer, doe website onderhoud en hosting (linux server) webdevelopment en een stukje marketing. Nogmaals, het is niet beter. Maar het werkt voor mij beter. Keyboard is goed vind ik, scherm is heerlijk, hele goede batterij duur.