Het Belgische telecombedrijf Citymesh heeft het Nederlandse Sigfox-netwerk van VolkerWessels Telecom-overgenomen. Een Sigfox-netwerk is een relatief goedkoop mobiel iot-netwerk om bijvoorbeeld watermeters, voertuigen en pakketjes van internettoegang te voorzien.

De twee bedrijven noemen geen overnamebedrag, wel geeft Citymesh aan dat VolkerWessels Telecom het netwerk zal blijven onderhouden en uitbreiden. Citymesh heeft sinds vorig jaar in Belgiƫ een Sigfox-netwerk overgenomen en heeft delen van het 5G-spectrum verworven. De provider is voornamelijk actief op de zakelijke markt, al wil het bedrijf met dat 5G-netwerk ook diensten aan consumenten aan gaan bieden.

Met de overname zegt Citymesh de Nederlandse telecommarkt te willen leren kennen, waar het naast Sigfox-netwerken ook ‘mobiele private netwerken en andere netwerkdiensten’ wil aanbieden. Sigfox is een netwerktechnologie met een zeer lage doorvoersnelheid van maximaal 600bit/s, die bedoeld is voor internet-of-things-toepassingen. Citymesh zet het Belgische Sigfox-netwerk bijvoorbeeld in om 300.000 watermeters van waterleidingsbedrijf Waterlink te verbinden, containers te tracken of om bloedtransporten te traceren.