Qualcomm overweegt om de prijzen van zijn entry-level en midrange socs in 2023 te verlagen. Dat stelt DigiTimes. De chipfabrikant zou anticiperen op de afgenomen vraag naar goedkopere smartphones en zou zich verder willen toeleggen op de ontwikkeling van high-end socs.

Volgens DigiTimes is de vraag naar goedkopere smartphones af aan het nemen omdat de consumenten, die doorgaans dergelijke toestellen kopen, de gevolgen van de wereldwijde toegenomen inflatie sneller voelen. Qualcomm zou daarop willen anticiperen en zou zijn entry-level en midrange socs voor een goedkopere prijs willen verkopen zodat het zijn voorraden kwijt kan.

De Amerikaanse chipfabrikant zou ook hebben besloten om de levenscycli van bepaalde productlijnen te verlengen. Welke lijnen dat zijn, is niet duidelijk. Deze bijkomende beslissing zou de eventuele verliezen die het bedrijf maakt op de verkoop van sommige socs, moeten minimaliseren. Bij de high-endchips verandert er niets. Qualcomm zou in deze categorie socs zijn marktaandeel ook willen behouden.

Volgens Nikkei is het niet duidelijk of de maatregel van Qualcomm uiteindelijk ook tot goedkopere smartphones zal leiden, maar de Aziatische zakenkrant merkt wel op dat MediaTek, een van Qualcomms concurrenten, wel gedwongen kan worden om ook enkele van zijn prijzen voor socs te laten zakken.