Dan stuur je als signal gebruiker iets naar iemand die whatsapp gebruikt: wordt je metadata alsnog gelogd.

Ja, maar alleen voor je communicatie met die whatsapp gebruiker. Niet alles.

Ik zou ook heel graag alles in 1 app willen hebben. En ik heb dat nu ook, met mijn Matrix bridges <3

Alleen deze hebben wel wat nadelen. Het is nogal wat werk om het bij te houden (al maakt het ansible playbook het een stuk simpeler), af en toe crasht er wel eens wat, met name de Signal bridge, en niet alle functies worden ondersteund, zoals bijv. telefoneren via whatsapp.

Een paar jaar geleden had BlackBerry op hun mobiele OS trouwens ook een centrale plaats waar chat apps op in konden pluggen. Ook een heel goed idee.

Helaas is het momenteel echt een zooitje met al die chat apps. Ik word er gek van (voor bewijs: zie nick). Ik heb nu WhatsApp, Telegram, Signal, Discord, Teams om iedereen te kunnen bereiken. En nog wat mensen die alleen op LinkedIn of Slack chatten maar die vind ik niet belangrijk genoeg om het te koppelen aan mijn bridge.

Ik zou ook heel graag zo’n standaard willen zien zoals @david-v noemt. Helaas denk ik niet dat dit ooit gaat komen tenzij het wordt afgedwongen door de EU. Op zich geen gek plan als ze dat zouden doen, maar grote kans dat het dan verweven wordt met hun encryptie-inspectie (chatcontrol) en dat vind ik dan wel weer een dealbreaker.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 9 juli 2022 02:04]