Valve kan in de nabije toekomst meer Steam Decks produceren. Het bedrijf zegt dat de problemen in de toevoerlijnen verbeteren. Kopers die op dit moment op de reserveringslijst staan krijgen voor het eind van het jaar hun bevestingsmail. Ook andere klanten krijgen die eerder.

Valve schrijft in een blogpost dat de productie van Steam Decks ‘hoger is dan ooit tevoren’. Volgens het bedrijf beginnen de problemen in aan toeleverlijnen, waardoor de Steam Deck-productie vertraging opliep, op te lossen. Daarom kan het bedrijf ‘de aanvraag van iedereen op de reserveringslijst sneller vervullen.’

Concreet betekent dat dat iedere potentiƫle koper die momenteel op de reserveringslijst staat nog dit jaar een bevestigings-e-mail krijgt. Kopers die dat bericht krijgen, hebben vervolgens 72 uur om hun Steam Deck te bestellen. Ook andere kopers krijgen hun apparaat waarschijnlijk eerder. Klanten die op de reserveringslijst stonden voor het vierde kwartaal van dit jaar kunnen die e-mail al in het derde kwartaal verwachten, dus tussen juli en september. Nieuwe reserveringen zullen volgens Valve voorlopig nog voor het einde van het jaar worden opgevangen, maar het bedrijf waarschuwt dat zij bij te veel aanmeldingen alsnog kan worden doorgeschoven naar het eerste kwartaal van volgend jaar.

Valve heeft al sinds de introductie van de Steam Deck moeite om aan de vraag te voldoen. Het is niet bekend hoeveel consoles het bedrijf al heeft geleverd en met hoeveel de productie precies omhoog gaat. In juni stelde het bedrijf de levering van het dockingstation voor de Steam Deck nog uit voor onbepaalde tijd. Dat kwam vanwege materiaaltekorten en ‘covid-gerelateerde sluitingen’.