Uitgever 3D Realms en studio Slipgate Ironworks kondigen de opvolger van Ion Fury aan met Shelly ‘Bombshell’ Harrison in de hoofdrol. Phantom Fury wordt omschreven als ‘road movie’ en moet in 2023 verschijnen voor PS5, Xbox Series X/S, pc en Nintendo Switch.

Het verhaal speelt zich ‘vele jaren na het gevecht tegen Jadus Heskel af’, waarbij Shelly ‘Bombshell’ Harrison ‘ontwaakt met een nieuwe bionische arm’. Harrison krijgt de taak om ‘een gevaarlijk artefact’, genaamd Demon Core, veilig te stellen. In de Steam-beschrijving staat omschreven dat er meer dan twintig unieke wapens beschikbaar zullen zijn, waaronder de bekende Bowling Bombs, maar ook nieuwe wapens zoals drones. Daarnaast is de bionische arm van Harrison te upgraden met nieuwe vaardigheden. Er kon onder meer een elektrisch schild gebruikt worden.

3D Realms, dat ooit opgericht werd als Apogee Software, was een van de eerste bedrijven die 3D-games op de markt bracht, waaronder Duke Nukem 3D, Shadow Warrior en Rise of the Triad. Later verkocht het bedrijf de Prey-franchise aan Bethesda-moederbedrijf ZeniMax en werd Duke Nukem: Forever verder ontwikkeld door Borderlands-maker Gearbox. In 2019 verscheen Ion Fury, waar 3D Realms nu op voortbouwt met Phantom Fury. In 2021 werd 3D Realms overgenomen door de Zweedse Embracer Group, die onlangs nog meer gamestudio’s overnam.