De complete MKB en een aanzienlijk deel van de enterprise markt in Nederland is zowat aan het overstappen op de public cloud van Microsoft (en Google, Amazon heeft in Nederland nog niet heel veel aandeel)

Teams is inderdaad een product van compleet leunt op Exchange, SharePoint (en is eigenlijk gewoon een evolutie vanuit SfB)
Microsoft zal hun zakelijke markt echt niet afstoten, en zelfs een verlies op de consumentenmarkt voor lief kunnen nemen.

Uiteindelijk is dit de reden dat Microsoft de grootse OS leverancier is en blijft in de pc markt… ze willen de consument aan zich binden, als deze hun producten kent zullen deze in de zakelijke markt sneller voor hun product kiezen omdat ze dit ook kennen.

Veel gekraakte of grijze versies van Windows worden op de consumentenmarkt niks voor niks ook door Microsoft behoorlijk gedoogt.
Ze willen al deze gebruikers het liefste compleet in hun ecosysteem opslurpen.

Ik als “Microsoft cloud expert” (klinkt spannender dan het is) huig het behoorlijk toe. Want als ik sommige eindgebruikers moet ondersteunen… ‘ |:(

Ik zie dus graag dat mensen thuis hun kennis vergoten zodat ik mij meer kan focussen op wat meer uitdagende vragen en verzoeken.