Apple en Ericsson hebben een licentieovereenkomst gesloten over het gebruik van ‘standaard mobiele technologie en andere patentrechten’. Hiermee zetten de bedrijven een punt achter een jarenlange juridische strijd.

Ericsson schrijft in een verklaring dat de licentieovereenkomst ‘meerdere jaren duurt en wereldwijd geldt’. Als onderdeel van de overeenkomst zijn alle juridische geschillen tussen de twee bedrijven beslecht. Wat Apple en Ericsson verder precies hebben afgesproken is niet helemaal bekend.

De techbedrijven hadden de laatste jaren meerdere zaken tegen elkaar aangespannen. Apple klaagde Ericsson in 2015 aan omdat zijn lte-patenten ondergewaardeerd zouden worden door het Zweedse bedrijf. Ericsson reageerde echter met een eigen rechtszaak waarin het beweerde dat de iPhone en iPad inbreuk maakten op zijn gepatenteerde ideeën. De twee bedrijven kwamen echter tot een overkomst, die zeven jaar heeft geduurd.

Toen de overeenkomst bijna afliep, spande Ericsson in oktober 2021 een nieuwe rechtszaak aan. Apple zou namelijk de patenten van Ericsson systematisch onderwaarderen. In januari 2022 volgde er nog een rechtszaak. Daarin werd Apple aangeklaagd voor vermeende inbreuk op Ericssons patenten met 5G en andere patenten rond netwerktechnologie.