Apple heeft een schikking getroffen met een voormalig medewerker, die informatie over nog niet uitgebrachte producten en functies zou hebben gelekt aan een mediacontact. In ruil zou de ex-werknemer positieve aandacht voor zijn start-up krijgen, claimde Apple.

Volgens rechtsdocumenten die The Verge heeft ingezien, is de schikking eerder deze week goedgekeurd door de rechter. Als onderdeel van de schikking betaalt voormalig Advanced Materials Lead and Product Design Architect een niet nader genoemd bedrag aan Apple en mag hij ‘geen vertrouwelijke informatie openbaar maken, meedelen, overdragen, bespreken of gebruiken’.

Apple had vorig jaar een rechtszaak aangespannen tegen de man bij de rechtbank in San Jose. Het bedrijf claimde dat de ex-medewerker eind 2018 nauw samenwerkte met een bron bij de media en dat ze gecoördineerd bedrijfsgeheimen stalen en publiceerden. Het zou gaan om details over nog niet uitgebrachte hardware, toekomstige aankondigingen en komende functies van Apple-producten.

De samenwerking met de reporter bleef volgens de claims in stand en verstevigde zelfs nadat de man bij Apple vertrok, in november 2019. Op zijn laatste dag zou hij een grote hoeveelheid geheime documenten van Apples bedrijfsnetwerk op zijn persoonlijke