Dat is dus exact wat hier gebeurt. Het apparaat of algoritme maakt onderscheid. En als het niet op de markt is gebracht als zijnde een apparaat dat niet goed te gebruiken is voor donkerhuidigen, dan is er welzeker sprake van discriminatie.

Eh… Het apparaat / algoritme maakt juist géén onderscheid.

Als je de geschiedenis van Apple een beetje kent, openlijk opkomen voor onder andere burgerrechten in het algemeen, meer specifiek vrouwenrechten, homo-rechten, de ceo is zelf gay en doet daar niet heel geheimzinnig over, etc, dan past het zeg maar niet bepaald in de bedrijfscultuur om ineens wél bewust te gaan discrimineren op een andere invalshoek.

Ik kan zelf nu mijn aders zien lopen in mijn arm, maar als ik flink bruin ben van het zonnen niet meer. Zo simpel is het. Dan kun je wel vinden dat ‘ze dat maar ff moeten oplossen’ maar dat is niet altijd zo makkelijk. Dit is de 8e iteratie van de watch, dus als het te doen was, zouden ze dat wel gedaan hebben, zou je denken.

Daarnaast wil Apple als commercieel bedrijf uiteraard vooral gewoon geld wil verdienen, ongeacht de huidskleur van haar klanten. Ze hebben geen enkel motief om die te discrimineren.

Komt op mij een beetje over als zoeken naar een probleem. Er zijn make-up merken die zich richten op donkere mensen. Die zetten ook niet op elk doosje, dat het voor een donkere huid gemaakt is, terwijl dat wel op te maken is uit de pr-beelden en kleurkeuzes. Dan zegt toch ook niemand: WTF, ik heb een licht huid en ik word gediscrimineerd.