Arctic stuurt op verzoek gratis reparatiekits naar eigenaren van een bepaalde groep Liquid Freezer II-koelers. Tijdens de productie is er iets misgegaan met de afdichting van de koelers. Klanten hebben ook de optie om de koeler op te sturen voor reparatie.

Volgens Arctic gaat het om Liquid Freezer II-koelers die tussen mei 2021 en maart 2022 zijn gemaakt. Doordat de rubber afdichting onvoldoende is gevulkaniseerd, kan er een chemische reactie optreden met de koperen coldplate. Dit kan zorgen voor een afname in de koelprestaties en “mogelijk koelvloeistofverlies”.

Daarom raadt Arctic aan om de koeling zo spoedig mogelijk te repareren, al treden de problemen niet direct op. De fabrikant biedt gratis reparatiekits aan, die een nieuwe afdichting, een coldplate en extra koelvloeistof bevatten. Arctic heeft ook een video gedeeld, die laat zien hoe de onderdelen vervangen moeten worden. De koelers kunnen tevens worden opgestuurd voor reparatie. In dat geval duurt het enkele weken voordat de koeler is gerepareerd en teruggestuurd naar de klant.

Update, 19.20 uur: Link naar informatiepagina Arctic toegevoegd.