vind het al heel wat dat de moeite hebben genomen om iemand te interviewen, want je kan ook net zo makkelijk zeggen dat je iets heb gedaan want er is toch geen controle op, zolang het maar leuk klink.

Eigenlijk zou er gewoon een overheid orgaan moeten zijn die voordat je iets publiceer voor groot publiek hun eerst een beoordeling moeten doen op waarheid en missleiding.

Maar goed vind dat ook voor verpakking materiaal geld. Wil je iets op de markt brengen voor meer dan 5.000 mensen, moet dit eerst worden beoordeeld op milieuvriendelijkheid, waaronder bijvoorbeeld plastic gebruik waar het niet nodig is, iets showcasen met een mooi plastic frontje is nog oke want je kan dan laten zien wat je verkoop, maar 5 lagen welke je met een bijl te lijf moet gaan slaat nergens op.
Net als dat plastic rietjes op pakjes niet meer mogen, maar de nu papiere rietjes zitten nog steeds in plastic verpakking aan het pakje vast.

Maar ook op omvang, want als ik iets koop wat 80% of soms meer lucht is, voor wie is dit goed? in mijn geval alleen om mijn prullenbak snel te vullen.

En als je een stap verder gaat kan je ook stellen waarom is volkoren brood duurder? Het kost 1 fabriek stap minder om het te maken + is gezonder, of anti rimpel cream, wil je iets verkopen aan het grote publiek moet je eerst bewijzen dat het een goede reden heb, en zo’n check hoef niet super grondig te zijn, veel te kosten en lang te duren, gewoon een goede vragen lijst maken en door de producent laten invullen en iemand dit laten beoordelen, eigenlijk niet anders dan de influencers nu moeten gaan doen.