Toch zie ik dit voor veel mensen ook niet als goede oplossing. Ik denk dat je onderschat hoe digibeet een digibeet kan zijn. Ik kan je een paar simpele voorbeelden noemen. Ik ken iemand die spelletjes uit de app store heeft geïnstalleerd maar toen ze de Outlook app moest installeren was het ineens help me, ik weet niet wat ik moet doen, welke app ik nodig heb.

Ander voorbeeld: iemand belde mij hoe ze een programma kon installeren. Ik: ga naar Google. Type daar (naam programma) en druk enter. Klik op de eerste zoek resultaat. Dan klik op die grote groene knop download….
Hun: Ik zie geen groene knop. Uiteindelijk ben ik er heen gegaan en bleek dat ze niet op Google.nl zochten maar via Startpagina.nl met geselecteerd. Blijkbaar was de eerste link daar toen reclame.

Uiteraard heb je dan nog mensen die hun paswoorden niet meer weten, veel dingen zoeken via zoekmachines maar niet weten hoe ze op die website komen. En mensen die te bang zijn om het überhaupt te proberen omdat het niet hun normale gewende websites zijn.

Ook zijn er veel mensen (zoals ik) die niet voor elke bedrijf een aparte app willen hebben. Vooral niet als ze daarmee kunnen spammen. Dan denk ik aan voor zinloze meldingen dat de rekening online klaar staar, kortingen op dingen waar je nooit interesse in getoond hebt, of we reviews willen achterlaten, reclame versturen van een nieuw product waar hun van denken dat je het leuk zo vinden, ect.

Als we dus via apps zouden gaan moeten werken vind ik dat er afspraken moeten komen. Zelf kunnen bepalen welke berichten je wilt. Dus niet alleen de junk kunnen uitzetten maar ook de iets belangrijke herhalende berichten. Dus niet gestoord worden dat je rekening klaar ligt of een bericht dat ze automatisch het geld van je rekening halen. Ik zou dus echt alleen belangrijke dingen willen zien.

Geen data van de telefoon pakken wat ze niet aan gaat. Of ieder geval voor alles eerst toestemming moeten geven. Alle rechten afzonderlijke aan een uit kunnen zetten. Dus niet van we hebben internet nodig en hier valt dan ook wifi gegeven onder. Of automatisch. Uiteraard snel kunnen zien welke data er gebruikt wordt en ook duidelijk waarom. En niet ergens verborgen in de voorwaarden of zie onze website voor informatie.