Grappig, het is helemaal niet gemiddeld 23 Euro prepaid per maand, “shame on you” minister Petra de Sutter.
Maar indien je een gemiddeld (low) mobiel profiel in Belgiƫ berekent zowel post en prepaid kom je op 3,5 GB & 120 belminuten. Als je dit via prepaid zou willen doen, dan zou dit gemiddeld 23 Euro/maand kosten en dan specifiek als je naar het data volume kijkt anders +/- 18 Euro. Dit is dus niet wat gemiddeld werkelijk prepaid wordt betaald, dat ligt waarschijnlijk veel lager, het Bipt heeft daar ook geen cijfers over.
Het volledige rapport van het Bipt: Nota aan Petra de Sutter kan je hier lezen: https://www.bipt.be/file/…ing_%28mobiel_luik%29.pdf
Wat wel is : veel ouderen hebben een gsm waar ze alleen af en toe op bellen en max een paar euro per maand gebruiken. Verschillende providers verplichten een maandelijkse opwaardering van de kaart om het nummer te behouden, dit kan gaan van 5 tot 20 Euro per maand. Deze ochtend ook zo iemand op radio2 “de inspecteur” , die had al +/- 190 Euro op zijn kaart staan. Als die overstapt naar een andere abbo in de nieuwe regeling, krijgt hij minimum 185 Euro teruggestort.
Als je echt niet veel belt vind je ook providers prepaid waar je alleen jaarlijks moet opwaarderen voor een bedrag van minimum 10 Euro, ik heb er zo eentje voor mijn vader omwille van de bereikbaarheid in noodsituaties, maar zelf gebruikt hij die gsm nauwelijks.
edit: er staat zelfs nog een foutje in dat rapport, bovenaan pagina 10 moet niet postpaidplannen maar prepaidplannen zijn van 9 operatoren.
Op deze manier krijg je echt vertrouwen in de werking van je regering.

[Reactie gewijzigd door redzebrax op 24 november 2022 01:04]