En zo maak je een flut game, weet je nog meer geld binnen te harken dan menig game ze nu nog in hun library hebben zitten.. zo zie je maar, ‘f2p’ loont, zolang je er maar een hype sausje overheen gooit. Beetje het ‘gachapong’ van oosterse landen, het was gewoon gokken, maar iedereen zag het als een ‘spel’.

En dan gaat het niet meer om het principe, of wat hun doelgroep is, of wat hun doelgroep juist niet is, het is puur en alleen het signaal wat wederom weer is afgegeven.. least effort, max profit. Het pakt de absolute zwakheid van gemiddeld ‘mobieler’ en weet dit gewoon perfect weg te zetten voor maximale profit. En zo zullen er 100.000 andere ‘startups’ zijn die dezelfde route gaan volgen, de easy-cash methode. En waar er 1 succesvol is, vallen er 1000, maar wat maakt het uit? Je gooit zulke games met wat copy&paste gewoon weer opnieuw in de markt, er blijft vanzelf wel wat hangen.

Het maakt heel blizzard niet meer uit wat ‘gamers’ van hun vinden, wat hun oude doelgroep en klantenbestand nu van hun vinden, zij hebben een markt gevonden die factor 1000 groter is, 1000 meer omzet levert en werkelijk niets weet van zulke businessmodellen.

Ergens is dit een beetje de gokautomaat en roken van de jaren 90’s, kosten bakken met geld, was zeker niet goed voor je, maar /care.. je hebt het toch naar je zin? Consumeren anno 2022 is een bijzonder iets geworden, waar we enerzijds boompjes poolkappen en beschermde vogeltjes proberen te redden, gooien we gelijktijdig voor onze ‘leisure’ bakken met geld (en niet te noemen de hoeveelheid energie duizenden en duizenden telefoons verbruiken) voor wat simpel vermaak. Bedenk je eens wat de wereld had kunnen doen met 100 miljoen..

[Reactie gewijzigd door SinergyX op 2 augustus 2022 21:42]