En ik begrijp ook wel dat sommige mensen liever hadden gezien dat ze de hele wereld meteen hadden kunnen verkennen zonder dat een level in de weg kan zitten, maar dat is dus een kwestie van smaak. Ik vind dat juist wel leuk. Dus is het nou gewoon een slecht spel, of kunnen we gewoon verschillen van mening?

Het gaat mij er vooral om, wat ik hierboven ook al had aangegeven dat het eigenlijk geen AC game meer is.

Een AC game speelde zich voornamelijk af in een stedelijk gebied (wat bij origins en odyssey al bijna niet meer is). De focus was vooral stealth en focus op missies in de stad. Het beklimmen van gebouwen in de stad (zit er nog wel in. Maar je bent meer met het paard in de weer en meer bergen aan het beklimmen). De missies die je in de stad deed was altijd voor een hoger doel. Het vermoorden van een bepaald target. Beetje zoals Hitman.

Nu is het vooral een open wereld geworden zoals far cry. Waar je overal en nergens missies doet. Een basis moet veroveren etc. Bijna alle elementen zijn weg die in de oorspronkelijke AC game zaten. Ja je kan nog klimmen en je kan soms nog wat dingen stealth doen. Maar de rest is weg. De gehele indentiteit van de game is weg. Ze hebben eigenlijk far cry en AC en nog wat Ubisoft elementen bij elkaar gegooid en daar zijn deze games uitgekomen.

Het kan prima zijn dat jij het een leuke game vindt. Maar ik vind het niet meer dan een kopie van alle andere open wereld games die er zijn. Het doet niks unieks meer, zoals toen AC de eerste keer uitkwam. Het is een dertien in een dozijn game. Hetzelfde heb ik bij horizon forbidden west, maar ook bij ghost of tsushima. Dat soort open wereld games zijn inderdaad populair bij de massa. Maar als je van stealth games houdt zoals splinter cell, mgs, de oude AC games etc. Dan is er steeds minder te kiezen. Veel games lijken tegenwoordig op elkaar.