Interessante take, ik verwacht dat het overnamebedrag juist wat minder relevant is, en dat vooral van belang is om te kijken naar het huidige marktaandeel van de bedrijven, en wat de impact van de verandering daarvoor gaat hebben voor de concurrentie binnen de markt.

Uit de hoogte van het overnamebod kun je vooral goed opmaken hoe graag Microsoft Activision Blizzard wil hebben. Je moet uiteindelijk alle bestuursleden die er niet helemaal achter staan ook zien om te kopen, en hoger bieden dan de eventuele concurrentie. De “marktwaarde” van het bedrijf is slechts je startprijs.

Overigens laat dit ook zien dat Microsoft wel verwacht dat bedrag terug te verdienen met de aankoop van Activision Blizzard, en dat is eventueel wel aanleiding om ze eens op de korrel te nemen. Het kan namelijk best zijn dat ze dat alleen maar binnen redelijke termijn kunnen doen als ze misbruik weten te maken van een eventuele monopoliepositie die door deze aankoop ontstaat.

Maar het gaat inderdaad om zo veel geld dat ik me als gewone sterveling ook lastig kan voorstellen over welke scope we het precies hebben hier.