CD Projekt Red heeft de eerste gameplaybeelden gedeeld van ‘The Witcher 3: Wild Hunt. Deze next-genupgrade bevat naast grafische verbeteringen ook een nieuwe side quest die geïnspireerd is op de Netflix-serie The Witcher, cross-progression en twee grafische modi.

De next-genupgrade van The Witcher 3: Wild Hunt is al meermaals aangekondigd maar vandaag heeft CD Projekt Red op Twitch meer details en beelden prijsgegeven. Dat de game zowel technisch als visueel verbeteringen zou krijgen was al bekend, maar nu blijkt dat het spel ook twee verschillende grafische modi zal bevatten op de next-genconsoles. Via een eerste modus kan het spel met raytracing en een framerate van 30fps gespeeld worden. Via een tweede modus kan het spel op 60fps gespeeld worden zonder raytracing. De twee modi zullen ook beschikbaar zijn op Xbox Series S-console. Voor de pc-versie heeft CD Projekt Red ook een nieuwe ultramodus voor de grafische instellingen toegevoegd.

De next-genupgrade van The Witcher 3: Wild Hunt bevat ook een nieuwe side-quest die geïnspireerd is op Netflix-serie The Witcher. Eerder was al bekend geraakt dat er items aan de game zouden toegevoegd worden die gebaseerd zijn op deze Netflix-serie, waaronder wapens en een alternatief uiterlijk voor Geralt. Het personage van Dandelion kan in de next-genupgrade van het spel ook een ander uiterlijk krijgen dat verwijst naar Jaskier, een personage uit de Netflix-serie.

CD Projekt Red heeft ondersteuning voor cross-progression aan de game toegevoegd. Zo wordt het mogelijk om voortgang in de game over verschillende platformen heen mee te nemen. De Poolse game-ontwikkelaar heeft ook werk gemaakt van een nieuwe cameramodus waardoor de game filmischer moet aanvoelen en introduceert ook een fotomodus om tijdens het spel plaatjes te schieten. CD Projekt Red heeft tevens aanpassingen gedaan aan de besturing en de map. Bij die laatste worden er filters ingebouwd zodat spelers het overzicht makkelijker kunnen bewaren. De PS5-versie van de next-genupgrade beschikt de game ook over ondersteuning voor de haptic feedback en de adaptive triggers van de DualSense-controller.

CD Projekt RED heeft eerder deze maand aangekondigd dat de next-genupgrade van The Witcher 3: Wild Hunt op 14 december zal uitkomen voor PlayStation 5, Xbox-series-consoles en pc. De upgrade naar de next-genversie van de game is vanaf die datum gratis beschikbaar voor ‘iedereen die de game heeft’, stelde de ontwikkelaar. Voor de PS4-, Xbox One- en Nintendo Switch-versies van de game staan er naar verluid ‘talloze toevoegingen en verbeteringen’ gepland.