Ik gebruik al jaren een vergelijkbare tool (PCSHELL dos, Norton (dos/win), Windows/Total en nu free-commander, en op Linux command prompt Midnight, Total op Android). Deze kende ik nog niet en ga ik bekijken, dus ervaring met deze heb ik nog niet.

In het algemeen kan je een aantal acties sneller en handiger doen dan met 2 losse verkenners windows. F7 maak directory, F6 verplaats, F3 view file, F4 edit tekst file etc.
Dit kan je idd allemaal met verkenners doen, echter het kost meer tijd qua handelingen, maar misschien zit ik al 30 jaar vastgeroest in dit paradigma. Plus het is 1 window, en met 2 losse verkenners ben ik altijd wel 1tje kwijt. Je drukt op tab en je zit in het andere pane.

Handig is bijvoorbeeld de compare functie. Freecommander heeft tabs, zodat je snel tussen verschillende locaties kan schakelen. Total commander kon je ook iconen aanmaken voor shortcuts naar programma’s evt dat ze het geselecteerde file ook openen (handig als er geen associatie is of je een andere programma wilt gebruikten). Druk op spatie balk om te tellen hoe groot een directory is (met alle inhoud)

Als je veel bestands beheer doet, zoals ik nu met mijn nas, dan is het gewoon handig en snel. Maar ieder zijn eigen ding…

[Reactie gewijzigd door jeanj op 21 januari 2023 23:58]