De laptop met de 4090 staat geregistreerd onder de noemer “X370SNx”, deze wordt mogelijk volgende week aangekondigd tijdens de CES 2023 (5 januari – 8 januari).

Als je al kijkt naar laptops met een 3070TI dan liggen de prijzen tussen grotendeels tussen de 1799 – 4000 euro.
Link

Ik kan mij haast niet voorstellen dat deze laptop voor een lager bedrag dan 3000-4000 euro op de markt komt.

Op de volgende pagina zie je een vergelijking met andere benchmarks:
https://videocardz.com/ne…ter-than-desktop-rtx-3090

Het volgende is enkel vanuit mijn ervaring:
Persoonlijk heb ik niet echt geweldige ervaringen met laptops t.o.v. desktops, merkte bij mijn vorige laptops dat deze op een gegeven moment begonnen te throttlen en de de videokaarten amper meer te koelen waren, zelfs niet na een schoonmaakbeurt en een laptop cooling pad eronder. Ook kwam er een behoorlijk kabaal van de fans af.

Dit is inmiddels wel 5~ jaar terug, met destijds laptops tussen mid- en high range, maar kan mij haast niet voorstellen dat deze laptops onder load niet warm oplopen en afhankelijk van de fans(+curve) geen kabaal maken.

Mijn broertje heeft onlangs een laptop gekocht voor iets van 2000 euro met een 3070TI en dat ding maakt meer lawaai onder load dan mijn desktop PC doet.Qua temperaturen heb ik geen beeldvorming van deze laptop maar gezien het lawaai dat het maakt zal deze dusdanig hoog zijn dat de fans continu op wat het lijkt 100% draaien tijdens het spelen van zwaardere games.

Een laptop is nuttig om te hebben voor het werk en/of onderweg, maar vind het grofweg zonde van het geld om een high-end laptop te kopen zeker tegen de huidige prijzen, daar je vaak componenten tegen een meerprijs koopt t.o.v. de desktopvariant en vaak minder presteren ook. Naast het feit dat een defect in mijn beleving eerder plaatsvindt.

[Reactie gewijzigd door Kantenklaar op 31 december 2022 14:35]