Elgato komt met een nieuwe versie van zijn Stream Deck. De nieuwe versie heet Stream Deck + en heeft voor het eerst draaiknoppen waarmee pc-functies kunnen worden bediend. Ook is het apparaat uitgerust met een klein touchscreen en de bekende knoppen voor aangepaste functies.

Met Stream Deck kunnen streamers en pc-gebruikers in het algemeen allerlei functies koppelen aan functieknoppen, om zo handige snelkoppelingen te hebben naar functies die ze vaak gebruiken. De Stream Deck + heeft acht van deze knoppen, wat iets minder is dan de vorige versie van de Stream Deck. Toch kunnen gebruikers met de nieuwe Stream Deck + waarschijnlijk meer, omdat deze naast de functieknoppen ook is uitgerust met vier draaiknoppen en een klein touchscreen.

De draaiknoppen kunnen volgens Elgato worden gebruikt voor het mixen van geluid, maar bijvoorbeeld ook voor het in- en uitzoomen van een camera. Via het aanraakscherm kan gewisseld worden tussen profielen of specifieke functies geactiveerd worden. Hierdoor kunnen aan de acht functieknoppen verschillende acties worden gekoppeld. Ook kan Stream Deck + sommige programma’s herkennen en op basis daarvan een vantevoren ingesteld profiel laden om te gebruiken in de betreffende software.

Volgens de fabrikant werkt de Stream Deck + samen met meer dan honderd apps. Als voorbeeld toont het bedrijf bekende streamsoftware zoals OBS en eenvoudige connectie met Twitch, maar ook programma’s uit de Adobe-suite kunnen gekoppeld worden aan de Stream Deck. Elgato maakt de Stream Deck + meteen beschikbaar. In Europa kost het apparaat 230 euro.