Een grote groep tweakers wil maar niet begrijpen dat het HELE internet gebaseerd is op gedeelde infrastructuur

Dat is totaal irrelevant, ik neem niets af “van het HELE internet”.
Ik neem iets af van een provider, en die provider zegt 1Gbit ongelimiteerd te gaan leveren.

En gedeeld is op zich nog niet eens zo erg, totdat je het zo erg gaat opdelen dat je begint te klagen als iemand <1% van het verkochte gaat gebruiken.

Niemand zal jou een gegarandeerde 1 Gbit pijp naar internet kunnen leveren

Jij vind het dus geen probleem om een praktisch bij lange na nog niet eens een 10Mbit lijn te gaan verkopen als 1Gbit lijn?

Het probleem zijn vooral grote streamingsdiensten die zo nodig direct geld wilde vangen van de abonnee zonder dat ze iets willen afdragen aan de lokale provider die vaak een uitstekende infra-structuur heeft aangelegd om (live) video te verspreiden.

Bij welke provider werk jij?
Netflix die biedt gewoon Open Connect oid aan, waarmee je simpelweg je Netflix verkeer kan decimeren als provider zijnde.
Jij wilt gewoon dat een provider 2x betaalt wordt voor elke bit aan data.

Maar nee men wil zo nodig dat wij over het publieke internet blijven streamen tot dat het overal vol loopt en dan is het ineens iedereen z’n schuld behalve van die prut bedrijven zelf.

Alleen een prut-provider laat je over het internet streamen, een normale provider heeft hier geen last van.

maar de klant vraagt niet om dit gezeik. Die wil gewoon een filmpje opzetten, zijn doel is niet om dataverkeer te generen.. daar heeft 99% niet eens weet van.

Oftewel volgens jou moet de klant wel weten dat de reclame van de provider regelrechte leugens zijn en hoe dat technisch werkt, maar snapt de klant niet dat als hij een kastje op internet moet aansluiten dat dat dan ook over internet loopt…
Aparte redenering…

Helemaal aangezien de klant juist wel om de data vraagt, waardoor je zou kunnen zeggen dat de klant wel om dit “gezeik” vraagt (alhoewel je je kan afvragen hoe onredelijk het is om 1% van een onbeperkte dienst te willen gebruiken)

die content bedrijven maken miljarden winst dus die kunnen het wel missen.

Dit is geen oplossing, je snapt blijkbaar het probleem niet echt.
Het probleem is niet een verdelingsprobleem, het probleem is een capaciteitsprobleem.
Er ligt zeg maar 100 Mbit aan kabels en 50 Mbit daarvan wordt gebruikt door deze 6 partijen (en de providers hebben aan klanten 100 Pbit verkocht)
Dan kan je die 6 bedrijven laten betalen voor die 50 Mbit (alleen dat is geen oplossing want dat worden er 7 en 8 etc dat is een onhoudbare situatie, of je laat iedereen dan betalen of enkel de klant)
Alleen je lost ook niet het echte probleem op, want die 100Mbit die is gewoon onvoldoende, alles op het internet wordt gewoon alleen maar groter en groter.

Stel je krijgt nu al die streamingproviders naar VOD-diensten zoals jij wilt (moeten alle providers eerst eventjes fatsoenlijke implementaties neerzetten ipv de brakke die ze nu hebben maargoed).
Dan heb je dus die 50Mbit van die streamingdiensten weer vrij, gefeliciteerd over een jaar oid is die simpelweg weer vol alleen heb je dan geen 6 grote bedrijven meer, maar miljoenen kleinere.
Een Game-update is tegenwoordig ook zomaar 40+Gb, Heb je een playstation of Xbox, een game is zo maar 40+Gb en de updates ook weer, een html pagina was ooit eens uit te drukken in bytes, tegenwoordig is Mb nog maar net voldoende voor veel sites (om over plaatjes nog maar te zwijgen).

De providers gokten erop dat ze helemaal los konden gaan met de overboekingen en dat de klant simpelweg 0% zou gebruiken waardoor ze steeds meer konden verkopen zonder iets extra in te kopen.
Nu blijkt gewoon dat ze fout gegokt hebben en dat hun business-model rot is.

Het probleem is heel simpel :
– Providers verkopen al jarenlang een steeds groter wordend product wat ze nu al niet eens meer voor 1% kunnen leveren. En de providers gaan janken als mensen er gebruik van willen maken.
Maar ondertussen zijn de providers wel bezig om 10Gbit en daarboven voor te bereiden, dat zie dan praktisch nog niet eens meer 0,1% kunnen leveren dat vinden ze geen enkel probleem. Ze gaan gewoon weer janken dan als mensen er gebruik van maken.