Geen enkele innovatie is ooit vanuit politieke bemoeienis of politiek leiderschap gekomen, en dit zal ook nooit gebeuren.
Onzin, of zijn die energie-standaarden er gekomen omdat Apple/Samsung/etc. het milieu belangrijk vonden en niet omdat de politiek het tijd vond om fabrikanten te dwingen zuinigere apparaten te maken?
Zelfde met veiligheid zoals stoppenkasten/automaten en aardlekschakelaars, dat komt niet door o.a. de NEN standaarden?
Hoe zit dat met brandveiligheid? Het (niet meer) gebruiken van lood in brandstof en electronica (RoHS)?
Kijk maar eens naar de stilstand in communistische landen
*Kijkt naar Rusland* Ja daar gaat het geweldig Voor het handjevol electronica wat Rusland maakt wat niet een directe kloon is van Westerse chips… De enige die het hier beter doet is China en dat is een tekstboek-voorbeeld van een overheid die alles reguleert…
Dus daar heeft Apple echt wel een punt.
Blijkbaar niet dus
Elon Musk zegt hetzelfde.
Ah ja, een autoriteit als het aankomt op waarheden Wat apart dat Elon Musk, die knakker van Tesla (met al hun anti-innovatie custom connectoren en standaarden) roept dat zijn bedrijf zijn eigen niet-compatibele producten moet kunnen blijven verkopen… ‘Wij van WC eend raden WC eend aan’…
Overheids regulatie maakt innoveren lastiger tot vrijwel onmogelijk.
Dat is dus overduidelijk niet het geval. Overheidsregulatie kan innoveren lastiger maken, meestal omdat je niet zomaar lood in je benzine meer mag gooien of zeer schadelijk R22 in je airco mag gooien en bedrijven dus wat meer geld in hun innovatie moeten steken om veilige producten te innoveren ipv maar lukraak het milieu te slopen voor winst…
Er is nog nooit iets goeds gekomen van Overheidsbemoeienis in dit soort dingen.
Tja als je graag huisbrand hebt door onveilige elektra bijvoorbeeld dan heb je helemaal gelijk hier. Of als je kanker en andere aandoeningen wilt krijgen van je electronica of radioactieve horloge… Als je alle goede innovaties, gedwongen door overheidsregulatie, negeert dan is er inderdaad niets van gekomen
Als je al het water negeert is de oceaan een woestijn.
Misschien ben je te jong om al het ‘gedoe’ omtrent de ozon-laag van rond de 90’s te hebben meegekregen, een perfect voorbeeld van hoe bedrijven met plezier de wereld kapot maakten totdat overheden er een stop toe zetten. Toen werden bedrijven door die overheidsregulatie gedwongen te innoveren in betere alternatieven voor bijv. spuitbussen en airconditioners die even goed (of soms zelfs beter) werken, niet veel meer kosten en veel minder schadelijk zijn.
Al zou je je best af kunnen vragen of er nog te innoveren valt aan een kabeltje of connector. Denk dat qua snelheid, power delivery en soortgelijke USB C aansluiting zeker wel jaar of 15 kan overleven.
Daar hoef je je niets in af te vragen, dit kan je gewoon nalezen in zowel de documentatie van de EU hierover als van de betrokken bedrijven (USB-IF heeft gek genoeg wel wat info over USB bijvoorbeeld )
USB4 komt iig nog naar USB C (20Gb/s) dus 15 jaar haalt USB C met groot gemak, mogelijk bijna het dubbele.
Dat betekent dat de industrie ruim 20 jaar de tijd heeft om de opvolger van USB C te ontwikkelen, zoals USB-IF al ruim 26 mee bezig is voor de eerdere USB standaarden en zal blijven doen…
[Reactie gewijzigd door RGAT op 3 juni 2022 22:05]
Recent Comments