Het interessante is dat de ondersteuning voor Windows en Mac stopt en als je naar Windows 11 kijkt dan zie je dat er voldoende problemen zijn. Voeg daar aan toe dat Windows 11 zo meteen gewoon verplicht wordt voor OEMs om uit te leveren dan wordt het plaatje redelijk complete.

Voor de Mac, dat is gewoon een niche markt waarbij de push voor iPadOS gewoon steeds duidelijker wordt. Voeg daar aan toe dat Apple zelf voldoende alternatieven heeft waar mensen eigenlijk de voorkeur aangeven. Dus waarom zou je dan de kosten maken en de vraag is ook hoeveel mensen hier nog gebruik van maken.

Fitbit zelf had voldoende potentie, maar software en ecosysteem technisch is het minder. De vraag is dan ook hoeveel mensen Google nu op WearOS en Fit heeft gezet ipv Fitbit. Zeker omdat de EU met hun eisen eigenlijk de dood van Fitbit heeft getekend door hun eis om Fitbit en Fit gescheiden te houden. Iets zegt me dat Fitbit intern dood is bij Google zodra Pixel Watch 3 uitkomt en de adoptie van het platform goed gaat.

De vraag is wel hoe snel alles op de markt komt en hoe serieus Google is. Gezien hun laatste producten en diensten lijkt er een andere wind te waaien. Voor nu is het wachten op 13 oktober totdat de Pixel Watch uitkomt en mensen het daadwerkelijk in de praktijk kunnen testen. Hopelijk komt het redelijk snel onze kant op, want de Pixel Buds Pro moeten nu ook uit het buitenland komen helaas. Gelukkig lijkt Google grijze import voorlopig toe te staan.