is dat niemand een oplossing heeft voor het probleem.

Nou, het begint met een goede opsporing. Meer capaciteit bij recherche zou een goed begin kunnen zijn. Het overgrote deel (iets van 99%+) van de zedenzaken wordt niet opgelost. Een groot deel wordt zelfs nooit onderzocht. Dat is heel erg, zeker als je weet hoe enorm veel schade het doet aan iemand en dat daders hiermee weg kunnen komen. Nederland staat internationaal bekend als een land waar dit soort georganiseerde criminaliteit relatief makkelijk plaats kan vinden.

We hebben in Nederland een politiecommissie (LEBZ) die van veel zedenzaken, vooral als het om georganiseerd misbruik / georganiseerde criminaliteit gaat, zoals het geval is bij de netwerken die soort video’s maken, mag bepalen of een aangifte het onderzoeken waard is. Deze commissie is gevuld met mensen die het een redelijke mogelijkheid vinden dat kinderen dit soort zaken verzinnen (net als een hoop ouders trouwens!). Dat dit bij een fase hoort, een periode van hun ontwikkeling etc, dat ze het verzinnen voor de aandacht of dat het ontspruit aan een rijke fantasie. Of een andere variant, later in het leven van een slachtoffer, dat het aangepraat is door een therapeut.
Dat is echt complete onzin, fabeltjes de wereld in geholpen door pedofielen netwerken. Sommigen zelfs in pseudo-wetenschappelijke artikelen.

Ten tweede is het belangrijk dat alle ouders leren dat kinder misbruik niet wordt gedaan door een man in een regenjas met snoep bij het speeltuintje, maar veel vaker op logeer / – oppas adresjes, door familieleden (het vaakst! Ooms, tantes, opa / oma), buren, leraren etc etc gebeurd. Mensen dichtbij met “makkelijke toegang” tot een kind.

Daar kan voorlichting bij helpen. Ouders, wees niet naief. Ook een zeer vriendelijk, charmant persoon kan dit soort extreme dingen doen.

Bron: een vriend van mij was als kind het slachtoffer van mensenhandel, is door zo’n organisatie misbruikt en misbruikt voor dit soort video’s. Hij is er al jaren voor in therapie.
Als hij aangifte doet bij de politie, zal deze politiecommissie zijn aangifte afkeuren (blijkt uit onderzoek van het programma Argos), waarmee de recherche geen onderzoek mag doen. Zijn zaak wordt dus geblokkeerd door justitie zelf. Deze bovenstaande oorzaken oplossen is veeeel effectiever dan zaken als content filtering, aparaten scannen etc etc etc, dat zijn druppels op de gloeiende plaat.

[Reactie gewijzigd door SpiceWorm op 6 augustus 2022 18:33]