Maar dat is toch tegenwoordig niet anders, zaken die je behaald in game kunnen status geven, zeker wanneer dit lastige content is. Denk bij WoW bijv. aan die titels die de beste 0.5% M+ spelers krijgen, of inderdaad die legendary waar je maanden aan werkte en die bijna niemand had. Ik denk bijvoorbeeld nog steeds terug naar Mist Challengde modes die ik op Gold deed en daarmee een mount behaalde die zelfs nu volgens mij nog redelijk zeldzaam is, en een challenge mode transmog set die ook zeldzaak is.

Cosmetics die je koopt kunnen daarentegen wel mooi zijn (in game), maar zullen nooit status geven. Niemand zal ooit zeggen, WoW, die speler heeft shopmount xxx, wat is dat een goede speler. Nee, men kan die mount best mooi vinden, maar het zal nooit status geven.

Zie ook het recente voorbeeld waarbij Blizzard een TCG mount straks gaat weggeven als Twitch drop. Er zijn mensen die $3500 betaald hebben voor die mount die straks ‘iedereen’ gratis kan krijgen door ‘slechts’ 4 uur te kijken naar een streamer. Ook daar zie je nu mensen roepen die mount verliest zijn status…. Maar nee, dat doet die mount niet, de mount verliest zijn rarity, van heel zeldzaam zal die nu vrij common worden. Maar status verliezen? Nee, omdat men die mount eigenlijk alleen kon verkrijgen door met de CC te swipen had deze mount al nooit echt status.

En zo zal dat bij D4 ook gaan verwacht ik. de gearsets die je kan verdienen in de lastigste challenges (geen idee of dat weer rifts e.d. zijn) die zullen status geven, net als de lastigst te verkrijgen drops.

De gekochte cosmetics zullen waarschijnlijk mooi zijn, wat logisch is, anders verkopen ze niet, maar status geven zullen ze niet verwacht ik.