Door de scheiding tussen ‘Performance’-cores en ‘Efficiency’-cores in een CPU is het in/uitschakelen van cores en de CPU als een lager model te verkopen niet meer zo vanzelfsprekend als dat het vroeger was, toen er geen verschil tussen cores bestonden.

Zijn er teveel ‘E’-cores stuk dan heb je alsnog niks aan de goed werkende ‘P’-cores. Werkt ook de andere kant op.

Dan hoor ik je zeggen, maar dan verkoopt Intel toch gewoon de “misbaksels” nog goedkoper? Dat zouden ze kunnen doen, maar dan komen er onbetrouwbare CPUs op de markt, wat het imago van Intel schend en je zal zien dat de budgetkoper liever gokt op de “misbaksels” dan dat ze voor de net wat duurdere wel betrouwbare model CPU gaan. Want er is altijd wel een succesverhaal met de “misbaksels” op het internet te vinden en dat zorgt voor te hoge verwachtingen. Dan snijdt Intel zich minstens twee keer in de vingers.

Wil je als CPU fabrikant goed voor de dag komen, dan moet je op zijn minst met vergelijkbare CPUs in verschillende prijsklasses als je directe concurrent. Mocht de Youtuber van dit artikel gelijk krijgen, dan is het wel een beetje een flater van Intel.

Heb bijna een 40-tal