Voordat ik volledig overstapte op ProtonMail(Mail Plus) gebruikte ik ook al Gmail (de “gewone” versie) met versleuteling met behulp van FlowCrypt. Een andere manier om Gmail te versleutelen is met Mailvelope.

Dat werkt uiteraard alleen als de verzender of ontvanger meewerkt, en in mijn cirkel is dat ongeveer een kwart van de mensen, wat best veel is.

Hoewel vooral buitenlandse bedrijven het ondersteunen, en ik geen enkele Nederlandse bank ken waar ik mijn publieke sleutel kan uploaden, is FlowCrypt toch mede-ontwikkeld door het Duitse Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI). En de ontwikkeling van OpenPGP.js, waar vele extensies en webmails gebruik van maken, is van 2014 tot 2020 door de EU medegefinancierd.

Ik zou toch echt graag de volgende stap willen zien: Overheidsdiensten en verzekeringen moeten verplicht public keys accepteren en je voortaan versleutelde bijlagen opsturen, in plaats van dat je steeds een bericht krijgt die je zelf bij een berichtenbox moet gaan “ophalen”.

[Reactie gewijzigd door Redsandro op 1 maart 2023 20:04]