Ik heb dit probleem in een mesh netwerk nog nooit gehad, maar heb het wel gezien en verholpen bij anderen. Ook niet met meerdere accesspoints die via ethernet verbonden zijn. Dan heb je waarschijnlijk een probleem in je netwerk mbt configuratie. In principe wil je maar 1 router en meerdere accesspoints. Meestal heb je met die opstelling dit probleem niet, soms moet je er in de config van de accesspoints voor zorgen dat iedereen in het netwerk elkaar kan zien.
Chromecasts sturen in principe gewoon periodiek een broadcast. of die broadcast jouw telefoon bereikt is een kwestie van hoe ver de broadcast wordt doorgestuurd in het netwerk.

Je moet ervoor zorgen dat de accesspoint waar jouw chromecast aan zit de broadcast naar de “hoofdrouter” verstuurd. Als je meerdere kastjes in routermode hebt draaien, sturen ze de broadcast niet naar andere netwerken, maar alleen naar devices in hun netwerkje

Het idee van een mesh netwerk is dat je in feite allemaal in hetzelfde netwerk zit. De mesh kastjes communiceren alles door en alle kastjes weten van alle devices. De IP adressen worden uitgedeeld door de router die het netwerk beheert, wat bij de meeste mensen het kastje van de internet provider is.

Ga je zelf een ethernet kabel trekken naar een andere router en verbind jij je telefoon daarmee en deze staat in de default router stand, dan creëert hij zijn eigen subnet. Dan zie je elkaar niet nee

Ik zie in hotels bijvoorbeeld meestal iedereens chromecast verschijnen.

[Reactie gewijzigd door youridv1 op 18 juni 2022 15:14]