• Google Pixel 7
  • Google Pixel 7 Pro

Samengevat

De Pixel 7 lijkt redelijk veel op zijn voorganger, maar is op een aantal vlakken verbeterd. Zo is de camera beter, vooral bij zoomen, is de videokwaliteit verbeterd en heeft hij minder last van throttling. Ook verbruikt de modem minder stroom, waardoor de accu langer meegaat als je onderweg bent. Wat onderweg ook fijn is, is het fellere scherm, dat in zonlicht nog beter afleesbaar is. Daarnaast is de schone, vloeiende gebruikservaring die we kennen van Pixel-telefoons behouden. Op gebied van accuduur en laadsnelheid begint Google wel achter te lopen bij de concurrentie; je komt de dag wel door, maar dat is het dan ook. Ook is de soc minder snel dan bij de concurrentie, al merk je daar in de praktijk gelukkig niet veel van. Voor Pixel 6-bezitters is de 7 niet meteen een logische upgrade, maar wie van een ander merk komt, haalt met de Pixel 7 zeker geen perfecte, maar wel een fijne telefoon voor een zeer strakke prijs in huis.

Pluspunten

Samengevat

De Pixel 7 Pro lijkt redelijk veel op zijn voorganger, maar is op een aantal vlakken verbeterd. Zo is de camera beter, vooral bij zoomen, is er nu een macromodus, is de videokwaliteit verbeterd en heeft hij minder last van throttling. Ook verbruikt het modem minder stroom, waardoor de accu langer meegaat als je onderweg bent. Wat onderweg ook fijn is, is het fellere scherm, dat in zonlicht nog beter afleesbaar is. Daarnaast is de schone, vloeiende gebruikservaring die we kennen van Pixel-telefoons behouden. Op gebied van accuduur en laadsnelheid begint Google wel achter te lopen bij de concurrentie; je komt de dag wel door, maar dat is het dan ook. Ook is de soc minder snel dan bij de concurrentie, al merk je daar in de praktijk gelukkig niet veel van. Voor Pixel 6 Pro-bezitters is de 7 Pro niet meteen een logische upgrade, maar wie van een ander merk komt haalt met de Pixel 7 Pro zeker niet een perfecte, maar wel een fijne telefoon voor een zeer strakke prijs in huis.

Pluspunten

Eindelijk, het is zover, Google verkoopt zijn Pixels officieel in Nederland. Dat betekent niet alleen dat er meer winkels zijn die de toestellen kunnen verkopen zonder dat er nog vervelende grijze importkosten overheen komen, het betekent ook dat Nederlandse providers de toestellen officieel kunnen aanbieden. Google heeft een exclusieve deal met T-mobile, dus op dit moment kan dat alleen via deze provider. Het was natuurlijk al langer mogelijk om Google-apparaten te kopen, maar het was duurder en je moest er meer moeite voor doen. Vanaf vandaag zijn de Pixel 7 en 7 Pro, maar ook de nieuwe Pixel 6A en Pixel-Buds-bluetoothoortjes officieel te krijgen. Google schoof deze beschikbaarheid niet onder stoelen of banken. Het bedrijf pakte vorige week groots uit en nodigde een groot aantal mensen uit om het apparaat alvast te bepotelen en daarnaast waren er flink wat reclame-uitingen.

Vlaamse tweakers moeten we helaas teleurstellen; in België komen de Pixels niet uit. De nieuwe Pixel Watch komt zelfs in de hele Benelux niet uit. Wie die wil hebben, moet toch weer uitwijken naar Duitsland of Frankrijk. In deze review houden we ons bezig met de Pixel 7 en Pixel 7 Pro.

De toestellen zijn uitgerust met de opvolger van de Tensor-soc, Googles eigen chip. De Eerste Tensor was in onze ogen de eerste high-end chip van het bedrijf en maakte van de toestellen ware krachtpatsers. De zoekgigant heeft ons laten weten dat de Tensor G2 een stuk krachtiger is en vooral een stuk slimmer. Dankzij de machine-learningmogelijkheden van de chip is de telefoon volgens Google sneller bij het maken van foto’s, het live omzetten van spraak naar tekst en het bewerken van foto’s. Daarnaast moet hiermee de beveiliging verbeterd zijn. De nieuwe camera in combinatie met de verbeterde kunstmatige intelligentie moet volgens het bedrijf prachtige en zeker in het donker heldere foto’s schieten.

Uiteraard is de Pixel 7-serie ook weer uitgerust met de nieuwste versie van Android. Versie 13 lijkt niet al te veel wereldschokkende nieuwe functies te hebben, maar onze eerste indrukken waren al positief en we zagen tijdens de preview toch nog wat dingetjes die net even anders werken en nieuw zijn.

Google brengt de Pixel 7-toestellen uit met verschillende geheugenconfiguraties. De Pixel 7 met 128GB kost 649 euro en de 256GB-versie gaat voor 749 euro over de toonbank. De Pixel 7 Pro kost 899 euro en heeft dan 128GB opslag aan boord, terwijl het 256GB-exemplaar voor 999 euro van eigenaar wisselt. De toestellen zijn hiermee dus even duur als hun voorgangers. Of de prijs-kwaliteitverhouding en hardwarefeatures goed genoeg zijn om deze prijzen te rechtvaardigen, zie je in deze review. We vergelijken de toestellen met de Pixel 6 Pro, iPhone 14 en Samsung Galaxy S22 Ultra.