Het is op sommige momenten wel fijner dat je achtergrond geblurred wordt. bijvoorbeeld als jouw kamer niet bepaald opgeruimd uit ziet :P

Maar ben het wel met je eens dat effecten niet altijd even goed werken; je moet niet te dichtbij en niet te ver gaan zitten. want dan worden de effecten niet goed weergegeven. Bijvoorbeeld als je een kop koffie drinkt, dan wordt de focus naar je kopje gedaan, waardoor je gezicht geblurred wordt.

Daarnaast zoals @swhnld het al zelf zegt, de videoweergave slurpt te veel accu (vanuitgaande dat je op je telefoon / tablet het doet). Zelf heb ik een iPhone 8 van de zaak en die gaat al na een uur (half uur zonder beeld en half uur met beeld), al aan de lader. Nou is dat ook geen wonder, gezien de accu 1821 mAh aan capaciteit heeft. Maar dat ter zijde, i.p.v. allerlei effecten en achtergronden toe te voegen, mogen ze best wel de accubesparing verbeteren.

V.w.b. databesparing tijdens videogesprekken, als er nog niet gebruik gemaakt wordt van compressie, dan zou je dat kunnen doen. Echter loop je de kans, dat de audio en video in mindere kwaliteit te zien en te horen is. In MS Teams kan de audio zelf een downscale doen van 128 kpbs naar 48 kbps. Daarnaast is de kwaliteit ook afhankelijk of het server based is of P2P based.

Zou het niet beter zijn om die achtergronden en effecten als optioneel te doen? Dan wordt de app ook een stuk kleiner en hebben de mensen die het niet gebruiken, er ook geen last van.