Hier haak in dan evengelijk op in!

Mijn ervaring met repareerbare producten:
1e voorbeeld:

Koop een stofzuiger, zo’n ‘Henri’, kost minimaal al een €170,-. Maar de verkoper in de winkel zegt dat alle onderdelen na te bestellen zijn dus je kunt altijd wel zaken reparen. Top!

Gaat de kunstof dop, waarmee de slang aan de machine vast gedraaid moet worden stuk. Ik naar de winkel: ” graag vervangend onderdeel aub”. “Dat is dan € 22,50 meneer”, antwoord hij. …. Wat! Het is een simpel gegoten stuk plastik uit 1 stuk met wat schroefdraad, alleen dit dopje moet 1/8 van de nieuwwaarde van de hele machine, inclusief montagearbeid met alles er op en er aan, gaan kosten?

2e voorbeeld

Mijn zoon wil een afstandbestuurbare auto. Ben persoonlijk helemaal klaar met die €49,90 chinese Intertoys meuk wat meestal al stuk is voordat de batterijen op zijn. Dus, naar een professionele winkel. Voor € 155,- een beter model gekocht, met accupack en alles, differentieel, oliegeveerd, betere elektromotor, en ook weer volledig repareerbaar, alles is na te bestellen.

En dan gaat er een voorwiel stuk. En je raad het al, ik bellen naar de winkel. “Ja meneer, setje van 2 wielen is € 22,50. (Het zijn verdorie wederom 2 stukjes platic met een rubber er omheen. Bij de auto zelf zaten al 5 wielen (ja, ook reserve wiel er op). Dus wederom een lullig stukje plastic voor 1/8 van de prijs van het nieuwe apparaat.

Allemaal heel mooi die repareerbaarheid. Maar de fabrikanten maken vervangende onderdelen zo duur dat je liever nog steeds de boel in de vuilnisbak mietert.

[Reactie gewijzigd door BenVenNL op 11 februari 2023 10:46]