Niets is vervelender dan niet-relevante advertenties

Eens, daarom ben ik helemaal voor het model dat Tweakers en o.a. de NPO volgen, namelijk het bepalen van het reclameonderwerp op basis van de inhoud waar deze bij staat. Leidt soms tot komische missers (volop reclame voor bedrijf X naast een artikel “X blijkt te hebben gelogen over een gigantisch datalek”) maar het is privacyvriendelijk, doet geen vage aannames over je geslacht of andere persoonlijke informatie, en is dikwijls nog veel relevanter ook.

Plaatst iemand op Instagram een verhaal over makeup, dan krijg je er meteen relevante reclame bij. Goed voor jongens, meiden, dames en heren die makeup-vloggers/influencers volgen en het graag gebruiken, ondanks dat het vrouwelijk geslacht hier over het algemeen meer mee wordt geassocieerd.

Er zijn uitzonderingen waar geslacht echt uitmaakt (ik kan me voorstellen dat vrouwen over het algemeen vaker keuzes over menstruatieproducten zullen maken dan mannen) maar de reclameindustrie is hier compleet in doorgedraaid.

Het enige wat tracking mij oplevert is dat ik een maand lang tabletreclames gezien heb op Youtube nadat ik een tablet had gekocht. Zo handig! Okee, het was een afwisseling van de Youtubereclameblokken die me een gemeenteadvertentie voor hulp bij het aanvragen van een uitkering laten zien, gevolgd door vastgoedinvesteringsbedrijven en luxe-SUV’s; desondanks heb ik liever die onzin gewoon niet.

[Reactie gewijzigd door GertMenkel op 10 januari 2023 20:49]