Helemaal een brug te ver niet? Waarom willen/moeten we alles maar koppelen aan een identiteit? Als ik de Wallen bezoek, hoef ik toch ook geen kopie ID achter te laten en in te loggen met DigID?

Wat vragen ze dan als ze een 19-jarige jongen voor de deur zien staan die eruit ziet als een 15-16 jarige jongen? Denk je nu echt dat ze ook maar enig risico zouden nemen als daar ook maar enige twijfel over bestaat?

Het is heel simpel, bij twijfel vragen ze de identiteitsbewijs, alles behalve pasfoto en geboortedatum mag je met je vingers afschermen als ze maar een check kunnen doen ter voorkoming dat ze voor pedofilie gepakt worden. Weiger je dit, zal je met iets anders moeten komen of kom je er gewoon niet in.

Zelfde geldt ook voor de supermarkt, bij twijfel over een aankoop van alcohol of tabak, vraag ID. Niets is zo simpel als dat.

Bij sociale media is dat heel wat ingewikkelder, iedereen kan zich voor wat voor leeftijd dan ook voordoen. In sommige gevallen is een controle noodzakelijk gewoonweg ter bescherming van.

Ben ik het eens met META in dit geval? Nee! Want het voorkomt nog steeds geen donder. Een pedofiel kan zich voordoen als een bandlid van K3, The Backstreet Boys of weet ik veel wat. En er zijn zat jonge meiden die erin trappen. Naïef? Nee, die gasten gaan best geraffineerd te werk en vaak merken kinderen/jongeren pas het één en ander als het te laat is. Mocht je Videoland hebben, check Oplichters Aangepakt, 17-jarige jongen. En zo zijn er helaas meer dan genoeg in die leeftijd.

[Reactie gewijzigd door DarkForce op 7 november 2022 21:17]