Ik mag aannemen dat Intel deze eerste gen niet massaal kwijt wil, maar als de prijs gewoon te hoog (hoger dan groen en rood) is, icm de bekende driver issues, zullen ze er sowiezo (vrijwel) geen van verkopen.
Denk ik dan O-)

Dat zag je ook in 2019 toen AMD de RX 5000 serie uitbracht, veel driver issues, je moest maar uitproberen welke versie wel werkte etc, daar zat de gemiddelde consument/gamer niet op te wachten, en dus gingen ze naar team groen.
Toen AMD met de RX 6000 kwam, was de eerste quote die je overal zag, “oh nee de drivers” “hopelijk werkt het nu wel ” etc.
Dat viel toen gelukkig mee, en nu hebben ze alles (zover ik weet) goed onder controle :) (draai nu zelf een RX 6600, alles werkt perfect).

Maar wat ik dus wil zeggen :P als Intel die kaarten uitbrengt voor die (neer mijn mening) te hoge prijs, en mensen die hem al kopen, ervaren problemen door de drivers, is dat zo bekend, worden gpu’s teruggestuurt etc, en dan kunnen ze daar nog lang last van hebben.

Terwijl als ze zeggen van: oke het is onze eerste gen kaart, hij presteerd gewoon goed, maar er zijn problemen met de drivers, daar word aan gewerkt (en dat geloof ik zeker wel), daarom nu deze kaarten tegen een extra scherpe prijs.
Om dus een stukje markt af te pakken / voet tussen de deur te krijgen van team groen en rood.
En later met B en C icm wel goede drivers echt te kunnen concurreren !

Maar goed we gaan het zien lets hope for the best _/-o_
Want hoe meer concurrentie op gpu vlak hoe beter voor ons :)