De RX480 kwam ruim twee jaar (!) later uit om de 970 ‘te killen’.

En toen was er Pascal, en Nvidia had nog wel volume te bieden, dus je kon die kaarten kopen. Vega was daarna op alle fronten niet genoeg. Dat Raja het geloof terug had gebracht… het zal best. Maar de producten lieten te wensen over, het was te laat, en het was niet genoeg.

Met Arc zien we daar nu een herhaling van, als in, het is bijna een kopie. In woord en daad, zelfs. De aanhouder zal winnen, in dit geval. Ik ben benieuwd of Raja dan nog op het schip zit.

De economische realiteit nu, is die van toen, eigenlijk. Ook nu is beschikbaarheid een probleem. Ook nu zijn de prijzen door mining flink opgeschud. Maar de mindshare van RDNA2 is wel tien keer beter, zelfs zonder rappe RT featureset. Het zal vast een briljante man zijn, maar de feiten liegen niet.

Het succes op de gaming markt voor AMD hangt vooral samen met de consoles, als het om volume/omzet gaat. Ook dat zet eea in een iets ander daglicht als dat jij het stelt. AMD heeft nu eindelijk de vruchten van de investering te pakken van het bedienen van zowel GPU als CPU. Dat is veel groter dan Raja. Ook het feit dat RT minder relevant is, is de ‘verdienste’ van AMD, die consoles bedient zonder brede support ervoor.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 16 juli 2022 21:03]