Ik hoef geen filmhuis te bezoeken, een kameraad van me heeft bijna 3.000 films en heb door de jaren heen de nodige arthousefilms gezien, ook nog eens voorgeselecteerd door iemand met wie ik een redelijke overlap heb qua persoonlijkheid. Snap ook wel wat je bedoelt, maar dat is niet helemaal wat ik in gedachte had. Weet je, kunst is een afspiegeling van de beschaving die deze produceert.

Helaas gaan veel onafhankelijke films (en ook de in filmisch opzicht nog interessante Hollywoodproducties) vaak over mensen aan de zelfkant van de maatschappij, omdat onze maatschappij nu eenmaal in verval is, op alle fronten, van uiteenvallen van familiebanden tot en met het falen om de treinen op tijd te laten rijden, tot en met dingen die we voorheen voor lief namen, zoals dat de supermarktschappen goed gevuld zijn ipv. om de haverklap dingen niet worden geleverd.

Ik geniet graag van kunst om te ontsnappen aan de lelijkheid van de maatschappij. Wat heb ik eraan als die lelijkheid van de maatschappij, al is dat op een geniale manier, alsnog op m’n bordje beland bijvoorbeeld in de zoveelste film waarin het hoofdpersonage een aan lager wal geraakte alcoholische of drugsverslaafde has-been is?