Leaker Jon Prosser van Front Page Tech heeft renders van de vermeende Google Pixel Fold gepubliceerd. Google zou enkele eigenzinnige ontwerpidee├źn op de foldable hebben toegepast. Het toestel moet in mei van 2023 officieel verschijnen voor een adviesprijs van 1799 dollar.

Op de afbeeldingen is onder meer te zien dat Google een camera-eiland gebruikt dat lijkt op die van de recente Google Pixel 6- en 7-toestellen. Er zou aan weerszijden een 9,5-megapixelsensor in de Google Pixel Fold verwerkt zijn; aan de buitenkant in een punch-hole en aan de binnenkant in de rand verwerkt. Daarover gesproken, op basis van de renders krijgt het toestel vrij forse randen rondom het scherm, dat volgens eerdere geruchten 7,6″ groot zou zijn. Verder weet Prosser nog te vermelden dat de aanknop tevens dient als vingerafdrukscanner.

De Pixel Fold zou bij Google intern als Project Passport bekendstaan en is volgens een bron van Prosser ‘verdomd zwaar’ vanwege het gebruik van voornamelijk glas en metaal. De renders zijn volgens Prosser gebaseerd op zowel afbeeldingen als ‘andere informatie’; om de identiteit van de bronnen te beschermen kan hij naar eigen zeggen niet prijsgeven welke informatie dit is, maar hij benadrukt dat het om zeer betrouwbare informatie gaat. Er wordt al langer gesproken over een opvouwbare Google-smartphone, al is er nu voor het eerst beeldmateriaal van opgedoken.

Afbeeldingen via Front Page Tech