Knab kampt momenteel met een storing waardoor Apple-gebruikers niet kunnen inloggen via de bankierenapp. Voor Android-gebruikers werkte de app eerder ook niet goed, maar dat probleem moet ondertussen verholpen zijn. De Nederlandse bank werkt aan een oplossing.

Een woordvoerder van de Nederlandse bank zegt tegenover Tweakers dat de oorzaak van de storing ondertussen gevonden is; het zou om een communicatiefout tussen het crm-systeem en de iOS- en Android-bankierenapp gaan. Naar eigen zeggen is dit een nieuwe storing die Knab nog niet eerder signaleerde, waarbij de communicatie tussen een eigen systeem en dat van een leverancier voor het probleem zou zorgen. Rond 17.00 uur werden werkzaamheden aan een oplossing gestart.

De storing zorgde er oorspronkelijk voor dat de app op Android langzamer werkte, maar dit probleem moet ondertussen verholpen zijn. Vanwege een ingebouwde functie in de iOS-versie van Knabs bankierenapp wordt de applicatie voor Apple-gebruikers momenteel nog wel helemaal geblokkeerd. Betalingen via de Knab-bankpas en Apple Pay zouden wel gewoon functioneren.

Sinds maandagmiddag rond 14.30 uur werden er honderden meldingen van een storing gemaakt via Allestoringen. Er wordt inderdaad gemeld dat de applicaties voor Android en iOS niet of nauwelijks te gebruiken zijn. Er wordt ook in mindere mate gesproken over een storing van de website en betalingen via iDEAL. Knab meldt dat er daarentegen geen andere storingen bekend zijn.

Update, 18.00 uur: Een parafrase over de oorzaak van de storing bij een derde partij is uit het artikel verwijderd omdat dit volgens de bank inhoudelijk niet klopt.

Update, 20.20 uur: Knab heeft de storing inmiddels verholpen. Zowel Android- als Apple-gebruikers moeten weer zoals normaal toegang hebben tot de bankierenapp.