Bitwarden is een hele goeie open-source vervanger! Kan het zeker aanraden!

Zeker, maar Bitwarden + Yubikey is nog een betere oplossing, daarmee zijn paswoorden nagenoeg on-hackbaar, zelfs als er een probleem is met Bitwarden.

Gebruik die Yubikeys ook samen met Windows Hello voor login, en op mijn Windows user account als er om Admin rechten gevraagd wordt, even de key aanraken.

Enige nadelen van het gebruik van Yubikeys is dat je wel backup keys moet gebruiken, want elke key is uniek, dus je moet je al je keys registeren voor elke account

Zoals bijvoorbeeld: Bitwarden, Windows, Google, Crypto, Github, Redit, ProtonMail, ING en wat voor account je nog meer gebruikt.

In eerste instantie lijkt het een hoop werk, maar je hoeft het eigenlijk maar een keer te doen, want voor het meeste gebruikje je paswoordmanager.

Zelf heb ik 4 keys, die heb ik voor mijn server, PC, aan mijn sleutelbos en in mijn kluis de back-up key, de server en PC keys zijn permanent verbonden met ze, en staan in een USB standaardtje, zodat ik bij login en paswoord autorisatie, hem zo even kan aanraken voor verificatie.

Is het laten zitten van de keys in de PC/server, “best practice“, nee niet echt, maar beschermt me wel tegen de kwaadwillende van het internet, en als ik verjaardag of vreemde over de vloer heb, dan haal ik ze wel even er uit..