Ik aanzie verzoeken helemaal niet als irritant hoor, maar je moet elk verzoek ook in context plaatsen natuurlijk. Zoals ik elders al schreef, soms denken gebruikers dat zij een zeer kleine aanpassing vragen maar besseffen zie niet dat daar alsnog vele manuren in kunnen gaan zitten. En dan is het kijken naar hoe groot de vraag is voor die functionaliteit en waar/wanneer je zoiets kunt meenemen.

Dat iemand een vraag stelt is goed, maar om snel meegenomen te worden zal de vraag al snel van meerdere mensen moeten komen.

Misschien dat een voorbeeld uit de software development wereld voor sommige wat meer licht kan schijnen. Soms kan je de vraag krijgen voor een nieuwe functionaliteit in de applicatie die je ontwikkelt. De functionaliteit zelf klinkt triviaal maar je weet natuurlijk als developer dat niets triviaal is en dat een kleine aanpassing soms ook wel eens negatief kan uitpakken. Je zegt er dus niet zomaar neen tegen maar zet het opzij op je planbord met lage prioriteit. Wanneer je toch aan die functionaliteit werkt kan je het dan meenemen of wanneer je vele vragen voor die functionaliteit krijgt kan je het alsnog een hogere prioriteit geven en snel oppakken.

Je moet mijn originele antwoord dan ook in die context bekijken. Erwin had geschreven: aanvragen bij je beheerder en die gaat daar geen neen opzeggen. Dat komt bij mij over als: die zal wel snel je registerinstellingen aanpassen. Maar zo snel doe je dat natuurlijk niet.

Ik besef zelf maar al te goed dat ik Windows op een andere manier gebruik dan bijvoorbeeld een developer of een boekhouder. Dat zie je al zeer snel aan de software die ik gebruik en die anderen gebruiken. En ja, gebruikers komen met vele vragen voor aanpassingen, maar als wij daar negatief op antwoorden is het zeker niet altijd omdat wij geen oog hebben voor wat anderen willen.

Het voorbeeld dat jij geeft is dus ook al anders dan wat Erwin initieel stelde. Jij zegt dat als een verzoek van meerdere mensen komt dat jullie dat prima kunnen meenemen. Dat doen wij ook hoor. Maar wij gaan niet zomaar voor 1 persoon snel een uitzondering maken. En het is vooral dat wat ik nog even wil benadrukken.