Een groot deel 3G netwerk is bijna door Nokia aangelegd en 4G is voornamelijk Ericsson en deels Nokia en Huawei. 5G weet ik dat Nokia veel heeft gedaan in Russiche steden zoals Moskou, Sint Petersburg etc. en vermoed ook wel Ericsson. Het 5G netwerk in Rusland mag alleen met Russische communicatie gaan en is hierdoor extra beveiligd.

ik denk toch dat Rusland hierin een probleem gaat krijgen met onderdelen, onderhoud, vervangen van masten ,onderdelen etc. Hoewel dit in Amerika met Huawei ook nog geen echt groot probleem is bij aanbieders die nog wel onderdelen en reparaties kunnen uitvoeren, maar die situatie is ook anders, want dat beleid zit in Amerika zelf.

De oorlog die ze zijn begonnen brengt ze echt terug naar de jaren ’90/’00 zomteen qua eigen productie en mogelijkheden en ze zijn helemaal van China afhankelijk als het zo doorgaat en benieuwd wat die er mee gaan doen. Die werken nog niet helemaal mee met Rusland, mede ook ban g negatieve handel met het westen doen ze het rustig aan wel kopen ze veel gas en olie in tegen spotprijzen ;)

De vraag is ook of ze software gebruiken , want vaak zijn juist die mensen die voor Nokia, Ericcson werken de gene die issues kunnen oplossen voor als er een stukje software is blijven hangen etc. in het netwerk en wie gaat dat dan doen. Ik wens ze succes.

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 29 augustus 2022 20:24]