ik vraag me eigenlijk af, waarom zou je dit soort software nog gebruiken in 2023, of is dat dan ook gelijk de reden dat men stopt met een gratis versie?

Als ik kijk naar hoe snel ik met de ingebouwde windows tooling een pc kan terugzetten naar factory-defaults, of een nieuwe install (vanaf usb) kan doen of zelfs vanaf het internet dan ik ik dat het maken (en onderhouden) van images meer werk is dan een re-install.

voor bedrijven, die 100en pcs te beheren hebben is dat natuurlijk wel een beetje anders, maar die willen hoe dan ook denk ik wel gebruik maken van de paid-for opties.

als een persoonlijk voorbeeld: heb ik één pc met linux mint die ingebouwd kan werken met LVM snapshots voordat er een system update plaatsvindt en dat is dan wel weer heel handig. maar op zich doet windows dat met herstelpunten eigenlijk ook al wel.

kortom ik ben wel benieuwd naar de huidige use-cases, en naar eventuele alternatieven als het straks gestaakt wordt. vroeger had je in ieder geval clonezilla maar ik heb geen idee of dat nog bestaat