Je gaat sowieso die functies kunnen draaien. Er is niet direct hardware met gemoeid. Enkel die always on zal niet gaan denk ik.

Ik heb trouwens nooit begrepen waarom Apple van de ipad geen multi task machine heeft gemaakt. Het kan wel maar verliep altijd heel stroef. De eerste multi-task features waren beetje lachwekkend. Heb me er nooit goed bij gevoeld. Nu is het al wat beter maar dat is ook alles. Nu na zoveel jaren zou er misschien verandering in komen.

Ipads hadden vaak ook een bescheiden ramgeheugen wat natuurlijk heel energie-efficiënt is. Waarschijnlijk hebben ze daarom multitasking traag ingevoerd. Mijn 2020
Ipad pro heeft 6Gb ram dacht ik. Nooit issues met gehad maar niet future proof natuurlijk.

Nu er meer en meer software op ARM draait kunnen ze waarschijnlijk niet anders omdat de verwachtingen van de klant en de ontwikkelaars veranderd is.

Photoshop bijv is nu bijna volledig overgezet op M1. Af en toe kom ik nog iets tegen (op men macbook M1) waardoor ik PS toch via rosetta moet starten. (Is optie). Ook op Ipad OS lijkt photoshop ook veel uitgebreider te zijn dan een jaar terug.

Mijn gok is dat de next gen Ipad met de M2 veel ram gaan krijgen om die multitasking en full fletched apps volledig te kunnen benutten. Mijn gok is dat Ipad OS over de 5tal jaar dezelfde codebase zal hebben als macOS.

Ik gebruik nu al Ipad apps op men laptop en daar heb ik wel 100% multitasking. Waardoor men Ipad meer en meer overbodig wordt. Meer en meer… niet alles natuurlijk maar je voelt dat ze naar elkaar toe gaan groeien. Al is het maar om ontwikkelaars makkelijker toegang te geven tot het hele ecosysteem.

Het lijkt er ook op dat Microsoft ook voor ARM zal kiezen om W11 verder te ontwikkelen. Niet zeker maar de markt evolueert wel naar ARM en Apple’s sales cijfers zijn historisch hoog na het verlaten van x86. Volgens mij is de trend gezet.

[Reactie gewijzigd door Coolstart op 2 juni 2022 23:28]