Hebben ze de idiote eis van een verplicht Facebook account al laten vallen? Dan is het wel de moeite waard. Van de beschikbare VR-sets is deze momenteel het goedkoopst en je kunt er standalone applicaties op draaien, de meeste VR-sets kunnen dit niet en hebben een PC nodig.

Ik heb zelf een Quest 1. De specs zijn niet meer vergelijkbaar met moderne VR-sets, maar het draait. Ik heb er Half Life Alyx op gespeeld en volgens mij heb ik daarbij een voordeel gehad boven de duurdere sets zoals de Valve Index: Je kunt draadloos spelen! OculusMeta levert software bij waarmee het als het ware een draadloos VR display wordt. SteamVR herkent dit zonder problemen en speelt er gewoon Half Life Alyx op af. Het gaat ook nog redelijk goed. Soms hakkelt of stottert de weergave even, maar dat is altijd tijdelijk en meestal aan het begin van een spel. Alsof de bitrate nog even moet worden afgestemd op het WiFi-netwerk.

Volgens mij is dit de enige manier om Alyx draadloos te spelen: De Index, HTC Vive, HP Reverb G2 moeten allemaal met een usb-kabel op de PC worden aangesloten en dat is toch wel een belemmering tijdens het spelen.

[Reactie gewijzigd door PhilipsFan op 3 maart 2023 18:28]