Volgens mij ging het Meta om het imponeren van investeerders. Als het bedrijf bekend blijft staan om Facebook en sociale media zoals we die nu kennen dan haken investeerders vroeg of laat af. Sociale media zijn niet meer het toverwoord voor oneindig geld, maar zijn steeds meer een risico: ze liggen onder vuur door overheden en in rechtszaken, de wetenschap spreekt van de schade aan de psyche van kinderen, de komst van ad-blockers, enz. Facebook specifiek groeit niet (veel) meer in de rijke landen, en meer gebruikers elders leveren bijna niks op.

Er moest een grote nieuwe richting komen en die moest snel resultaat laten zien om het bedrijf interessant te houden – VR. De eindgebruiker is amper bediend met iets als Horizon Worlds, wat decennia geleden al beter is gedaan, maar het moet de belofte van VR in leven houden voor investeerders, tot er iets beters kan worden neergezet.

Maar Meta heeft er nu zoveel miljarden aan uitgegeven en het resultaat wordt zo slecht ontvangen dat investeerders juist zijn vertrokken. Hoewel de waarde sinds november wel weer opkrabbelt, en dat kan nog best lang zo gaan. Facebook + Instagram + WhatsApp is nog steeds niet niks natuurlijk.

Het zou kunnen dat een latere versie van Meta’s VR-aanbod toch interessant wordt, of iets doet voor de ontwikkeling van VR dat betere bedrijven kunnen overnemen. Maar verder zie ik er net als jij weinig waarde in. Zou ik in VR duiken dan liever niet met Meta. En Horizon Worlds trekt me al helemaal niet over de streep.

[Reactie gewijzigd door geert1 op 7 februari 2023 20:53]