Ja klopt zo ongeveer wel.

Ik heb het zo ooi. Komt ongeveer voor 3 mail adressen bij Exchange Online (P1) uit op ongeveer 10-12 euro per maand.

In 2010 had ik mijn domeinnaam bij GoDaddy geregistreerd. Als IT-er vond ik het leuk om een eigen domeinnaam te hebben. GoDaddy had toen als een van de weinigen een Hosted Exchange abo inclusief Push mail voor ongeveer 2,8€ per maand. Dat ging bij mij toen om 1 mail adres. Die Hosted Exchange was echter maar een 2GB mailbox.

Dat jaar ook een XBox aangeschaft. Tijdens het setup proces van de Xbox kon je toen nog je verplichte Microsoft account aanmaken met een eigen domeinnaam.nl adres ipv Hotmail of Outlook. Dat heb ik des tijds dus gedaan. Mijn primaire (personal) Microsoft account is dus voornaam@achternaam.nl

Dat werkt prima. Een paar jaar later kwam Microsoft met hun eigen Hosted Exchange, namelijk Exchange Online P1 en P2 etc. Ik heb toen die GoDaddy Hosted Exchange omgezet naar Exchange Online van Microsoft met als naam voornaam@achternaam.nl.

Bij het inloggen moet ik dus nu opgeven dat het niet om mijn personal Microsoft account gaat, voornaam@achternaam.nl, maar op een zakelijk microsoft account, voornaam@achternaam.nl. Dat is best verwarrend. Gelukkig heeft Microsoft dat wel door en krijg je bij het inloggen vaak de extra vraag of het om je Personal of Schoo/Work account gaat.

Zelf heb ik al jaren een Office 365 Family abo. En als ik nu inlog bij outlook.com met mijn personaal voornaam@achternaam.nl microsoft account, zie ik idd dat ik mijn GoDaddy account kan koppelen.

Eigenlijk wil ik wel af van dat verschil tussen zakelijk en personaal gedoe bij het inloggen dus ik zal eens kijken of het opheffen van het Exchange Online abo mogelijk is en die mailbox direct te koppelen aan Microsoft 365 Family. Het is nog een jaar mogelijk om dit in te stellen, dus ik heb nog wel even de tijd om eea uit te zoeken. Dat zal wel moeten gebeuren want ik denk dat er toch wel wat moet veranderen.