Hoop dat er nog een nieuwe faction bij komt, iets met 1001 nacht of zo, DJinn’s etc..

Ja dat zou zeker mooi zijn. Op dit moment zijn de Griekse, Noorse, Egyptische, Chinese en Atlantische (met de oudgriekse Titanen als goden) mythologieën vertegenwoordigd.

Wat dat betreft is er nog wel veel ruimte voor bekende, maar ook minder bekende myhtologieën.
In de campaign van de eerste Age of Empires kom je ook de volkeren tegen die historisch gezien verwant zijn aan de Grieken. Het zou heel cool zijn als we hier dan ook iets meer identiteit van de Kanaänitische of Hettitische mythologie te zien kunnen krijgen, ook al zijn die bij lange na niet zo bekend als de Griekse. Kanaänieten zaten in de regio waar nu Israël, Palestina, Jordanië, Libanon en Syrië liggen. De Hettieten kwamen uit de regio die we tegenwoordig Turkije noemen. Het pantheon van beide mythologieën is uitgebreid genoeg om een mooie selectie te kunnen maken die goed tegenwicht kan bieden tegen de bestaande beschavingen.

Maar ook de Etrusken, Germanen, Kelten, Perzen, Hindu’s, Afrikaanse- en Slavische volkeren bieden nog mooie kansen om kennis te maken met minder bekende verhalen en goden.

Ik schat de kans dat het ervan komt niet groot in omdat het vooral push-marketing is als je een uitbreiding maakt met vooral minder bekende mythologieën, maar het is voor veel spelers nou juist een hele goede manier om kennis te maken met oude beschavingen die ze normaal niet te zien zouden krijgen.