Wat jij noemt zijn mogelijkheden. Investeren, van de grond af opbouwen, overnemen, fuseren… allemaal mogelijkheden die er zijn. Een bedrijf grijpt de mogelijkheid aan waarvan ze verwachten dat die het meest oplevert op korte of lange termijn. Niet omdat de gekozen variant de schoonheidsprijs moet winnen. Want dan zouden er nooit mensen ontslagen worden, nooit bedrijven verdwijnen in /DEV/NULL na een overname en waren we een heel blije mensheid hier op aarde.
En boeit het dat games exclusive zijn? Ja en nee… Ik vind het ook jammer dat ik nooit meer Grand Turismo heb gespeeld, omdat ik nooit meer een Playstation heb gekocht sinds de eerste. (Hoewel… ik heb een PS Vita gehad, ben er gefrustreerd over geraakt met de absurde prijzen die Sony vroeg voor simpele SD-kaarten (met een hoekje eruit) |:( )
Het zou absoluut leuk zijn geweest als ik GT op de PC had kunnen doen, maar het is nou eenmaal niet anders.
Is het motiverend voor mij om een game zoals Horizon Zero Dawn te halen, jaren nadat hij op de Playstation is verschenen? Niet echt. Hetzelfde gaat gebeuren voor Horizon Forbidden West, als die nog zou verschijnen op PC. Maar ik lig er echt niet wakker van. Het zijn maar games.
Persoonlijk mijd ik bedrijven die sterren zijn in het opdringen van “exclusives” of proprietaries. Of het nou games, geheugenkaarten, SSD’s zijn of een aansluiting is op een gameconsole, telefoon of camera… En Sony is altijd een vlaggendrager geweest op het gebied van het voor de consument moeilijk en duur maken. Dus als er een bedrijf is dat eigenlijk stil in een hoekje moet gaan zitten en vooral zijn best moet doen om niet op te vallen…

[Reactie gewijzigd door conces op 24 december 2022 19:22]